вгору

Скільки видів діяльності може зазначити в реєстрі платник податків?

Реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку. Такі вимоги визначені у п. 299.1 Податкового кодексу України (ПКУ).

Для цього платнику податків необхідно подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява), яка затверджена наказом Мінфіну від 16.07.2019 р. № 308.

У Заяві зазначаються обрані суб’єктом господарювання види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010 (пп. 5 п. 298.3 ПКУ).

Класифікація видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010) затверджена наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 р. № 457.

До реєстру платників єдиного податку вносяться, зокрема відомості про види господарської діяльності (п. 299.7 ПКУ).

Отже, на підставі поданої Заяви, до реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про види господарської діяльності, за умови, що ці види діяльності дають право застосовувати спрощену систему оподаткування. При цьому ПКУ не передбачено обмежень для ФОП щодо кількості видів діяльності, які можуть бути внесені до реєстру платників єдиного податку.

Про це нагадали податківці ДПС у Хмельницькій області.

Зазначимо, що користувачі програми M.E.Doc можуть заповнити та подати форму заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (ідентифікатор форми – J/F0102003) у програмі.

Обрані види діяльності платник податків зазначає у р. 8 Заяви.

ФОП, заява про застосування спрощеної системи оподаткування

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.