вгору

Столичні ЦОПи продовжують надавати послуги під час карантину: 10 особливостей

Формат обслуговування платників податків щодо отримання адміністративних послуг Центрами обслуговування платників податків (далі – ЦОП) на час карантину тимчасово змінився. Про це повідомило ГУ ДПС у м. Києві.

Що слід знати про порядок звернення до столичних ЦОПів під час карантинних обмежень?

1. В умовах карантину послуги надаються в онлайн режимі з урахуванням положень Закону України від 17.03.2020 № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної  хвороби COVID-19» (далі – Закон № 530).

2. При ГОСТРІЙ НЕОБХІДНОСТІ візит платників до ЦОП здійснюється виключно за попереднім записом. Дату та час візиту необхідно узгоджувати за телефонами ЦОП, що вказані у рубриці «Контакти» на субсайті ГУ ДПС у м.Києві.

3. Режим роботи ЦОП на період карантинних обмежень:

Пн-Пт : з 10.00 до 16.00 год.;

Обідня перерва: з 13.00 до 13.45 год.;

Технічна перерва: щогодини 10–15 хвилин.

(відповідна інформація вказана у рубриці «Контакти» на субсайті та на вхідних групах ЦОП у районах).

4. Візит до ЦОП здійснюється в обмеженій кількості, за наявності захисної маски та рукавичок.

5. Прийом вхідної кореспонденції, у т. ч. заяв на отримання послуг, здійснюється у встановленому порядку через:

  • скриньку, яка розміщена біля входу до ЦОП;
  • режим листування в Електронному кабінеті у форматі pdf (до 2 МБ);
  • поштове відправлення на адресу: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19;
  • офіційну електронну пошту ГУ ДПС у м.Києві: [email protected].

6. Результат розгляду звернень, які передбачають надання довідки, витягу, реєстраційного посвідчення тощо, можливо отримати після закінчення карантину, з урахуванням положень Закону №530.

7. Оскільки з 28.03.2020 р. в Україні діють нові правила перетину кордону на час карантину, видача довідки про сплату податкових зобов’язань платником податку-резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань здійснюється з урахуванням положень Закону № 530.

8. Видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з ДРФО та внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта здійснюється у разі ГОСТРОЇ НЕОБХІДНОСТІ за попереднім записом.

9. Погодження довідок-розрахунків та підписання довідок про видачу коштів для виплати зарплати без перевірки сум сплати ЄСВ також здійснюється за попереднім записом.

10. Інформація щодо реєстрів діючих ліцензій роздрібної торгівлі алкоголем, тютюновими виробами та пальним, а також внесення місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного державного реєстру місць зберігання буде оприлюднюватися на вебпорталі ДПС. Надання оригіналів документів буде здійснюватися після закінчення карантину.

Про зміну процедури подачі/видачі документів для отримання адмінпослуг під час карантину читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.