вгору

Строк подання фінансової звітності за МСФЗ буде змінено

Кабмін на своєму засіданні затвердив постанову «Про внесення змін до Порядку подання фінансової звітності» від 22.09.2021 р. №998.

Докладніше про проєкт Постанови щодо внесення змін до Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2000 р. № 419 ми писали тут.

Зміни спрямовані на перегляд строків подання фінансової звітності разом з аудиторським звітом та містять узгоджену позицію Мінфіну, Держстату, ДПС та інших регуляторів щодо подовження таких строків з урахуванням вимог Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Зміни, зокрема, передбачають:

подання підприємствами, які зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність, до органів державної статистики та податкових органів до 28 лютого наступного за звітним роком двох форм - баланс і звіт про фінансові результати;

подовжити строки подання підприємствами, які зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність, повного пакету річної фінансової звітності з 28 лютого на 30 квітня або 01 червня в залежності від вимог законодавства щодо дати оприлюднення фінансової звітності;

подовжити строки подання підприємствами проміжної фінансової звітності з 25 на 30 число місяця, що настає за звітним кварталом.

подовжити строк подання підприємствами, які складають фінансову звітність за МСФЗ, річної фінансової звітності за 2020 рік та проміжної фінансової звітності за 2021 рік в єдиному електронному форматі до центру збору фінансової звітності до 31 грудня 2021 року.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.