вгору

Строк служби РРО

09.07.2020

Відповідно до п. 2 Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого постановою Кабміну від 12 травня 2004 року №601 (далі – Порядок № 601), строк служби РРО - строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність реєстратора розрахункових операцій, у т. ч. комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів. Строк служби реєстраторів розрахункових операцій встановлює виробник цієї продукції.

У випадку якщо виробником (постачальником) не встановлено строку служби (а це, здебільшого, стосується старих моделей касових апаратів), слід керуватися нормою щодо семирічного з моменту введення в експлуатацію, але не більше дев’яти років від дати випуску, строку служби апарата.

Про це нагадали податківці ДПС у Київській області.

Слід зазначити, що гарантійний строк експлуатації РРО обчислюється від дати введення його в експлуатацію.

Крім того, гарантійний строк експлуатації збільшується на час перебування РРО в ремонті (п. 18 Порядку № 601).

Про виробничі дефекти РРО читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

https://lh6.googleusercontent.com/ChOaBn-AvAAclvRH4f9kEl6akmhlMr0hoQ4iTX5boHaesBVblDzyoOEfkSEbgHg-1iAB8VS_UpOewBIN3XRnkR0UDh76SraWFyXNUai4jWS3HY42B4MI9gwB0XYaZNfTZBwcT-2S