вгору

Структура та форми електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників: є проєкт наказу

Оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження структури та форми електронного документа для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів – лічильників обсягу виробленого спирту етилового» (далі – Проєкт наказу).

Згідно з пояснювальною запискою до Проєкту наказу, Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) внесено зміни щодо запровадження контролю за виробництвом та обігом спирту етилового.

Для здійснення зазначеного контролю необхідно затвердити форму електронного документа про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків спирту етилового на акцизному складі та/або щодо фактичного обсягу отриманого спирту етилового та обсягу продукції, виробленої з його використанням суб’єктом господарювання, який використовує його для виробництва продукції, визначеної у пп. «д» – «ж» пп. 229.1.1 ПКУ.

Отже, Проєктом наказу пропонується затвердити:

  • структуру Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників виробленого спирту етилового (додаток 1);
  • форму Довідки про витратоміри-лічильники обсягу виробленого спирту етилового та/або обсягу виробленої продукції (додаток 2);
  • форму Довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків спирту на акцизному складі виробника спирту та/або виробника окремих видів продукції (додаток 3).

Нагадуємо нашим користувачам, що держателем Реєстру є Державна податкова служба України.

Реєстр наповнюється інформацією, яку вносять розпорядники акцизних складів, на території яких виробляється спирт етиловий, та суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво продукції, визначеної у пп. «д» – «ж» пп. 229.1.1 ПКУ, з використанням спирту (далі – виробники окремих видів продукції).

Реєстр складається з інформації, яка міститься у Довідці про витратоміри-лічильники обсягу виробленого спирту етилового та/або обсягу виробленої продукції та Довідці про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків спирту на акцизному складі виробника спирту та/або виробника окремих видів продукції.

Нагадуємо розпорядникам акцизних складів! З 01.07.2020 р. штрафи за необладнання лічильниками діють для всіх – читайте про це та багато іншого Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.