вгору

Таблиця даних платника ПДВ: як подати пояснення до неї?

Нагадаємо, що у разі блокування реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника ПДВ (далі - Таблиця даних) за встановленою формою. Ідентифікатор форми Таблиці даних - J/F1312303
Це право виникає відповідно до п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабміну від 11 грудня 2019 року № 1165 (далі - Порядок). 
Таблиця подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (п. 14 Порядку). 
Таблиця подається платником податку в електронній формі засобами електронного зв’язку з урахуванням вимог Законів України «Про електронні довірчі послуги», «Про електронні документи та електронний документообіг» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами
Пояснення з інформацією про діяльність платника (з можливим зазначенням відомостей про наявні орендовані або власні приміщення, виробничі потужності, земельні ділянки, найманого персоналу, залишків готової продукції, сировини) подається у вигляді прикріпленого до Таблиці додатка (код форми якого J/F13601). 
Про це нагадали податківці ДПС у Дніпропетровській області.  
Нагадаємо, що Таблиця даних подається разом із поясненням, в якому зазначається діяльність, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку. 
Подавати Таблицю даних та пояснення до неї, які додаються у довільному форматі, зручно в програмі M.E.Doc.  
До Таблиці даних в M.E.Doc можна завантажити 99 документів довідьного формату, але розмір кожного вкладеного файлу у форматі .pdf не повинен перевищувати 2 Мб (рис. 1). 

ПДВ, Таблиця даних, податкова накладна
Крім того, для зручності користувачів в Реєстрі звітів відображається номер Документу довільного формату (рис.2). 
ПДВ, Таблиця даних, податкова накладна 
Про дії платника у разі неврахування таблиці даних платника податку та рекомендації від ДПС щодо подання Таблиці даних читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.