вгору

Термін прийняття заяв на отримання 8 тис. грн допомоги подовжено до 31 грудня 2020 року

Як зазначено на офіційному Telegram-каналі Д. Шмигаля, Прем’єр-міністра України, цього тижня вже розпочали свою роботу програми з підтримки українських громадян та бізнесу, чия діяльність можливо буде призупинена внаслідок «карантину зимових канікул» у січні.

https://lh3.googleusercontent.com/53v_uhzOmRD5VV2nYXJIADvy90r-DtKwLrAyPi9kQVmryL85AZJIbiWLSenTtD0cYu8qLWEXt5zPOxV5-yp0icGrqd_KmdpEYvn8lJjyz1NANmdsXpdbZgmu9tEOdLMRb9covzB4 Щоб відповідною програмою змогла скористатися максимальна кількість українців, а це приблизно 1 млн працівників – було ухвалено рішення подовжити термін прийняття заяв на отримання 8 тис. грн допомоги до 31 грудня 2020 року.

Оприлюднено відповідну постанову КМУ від 16.12.2020 р. № 1257.

Нагадуємо нашим читачам, ця одноразова допомога надається згідно з Порядком звернення та надання у 2020 році одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженим постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1233.

Докладніше про цей вид одноразової допомоги читайте у Пам'ятці застрахованої особи для отримання одноразової виплати. Про проєкт Порядку читайте тут, а про КВЕДи, які дають право на отримання одноразової карантинної допомоги застрахованим особам – тут.

Крім того, через регіональні відділення податкової служби продовжує працювати програма щодо компенсації ЄСВ. А через Державний центр зайнятості працює програма компенсації бізнесу по частковій зайнятості.