вгору

У якому форматі подаються копії підтверджуючих документів у разі зупинення реєстрації ПН

Нагадаємо, що блокування ПН/РК регулюється постановою КМУ від 11.12.2019 р. №1165.

Засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється подання платниками ПДВ:

  • документів в електронній формі;
  • в тому числі Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено;
  • скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

До Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено та Скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН можна додати документи довільного формату (ідентифікатор форми J/F1360102), до яких можна завантажити копії необхідних підтверджуючих документів у форматі PDF, PNG або JPG.

Про це нагадали податківці ДПС у Запорізькій області.

Користувачі M.E.Doc можуть зробити це з легкістю, адже в програмі M.E.Doc створення Повідомлення про подання пояснень та копій підтверджуючих документів відбувається автоматично – скориставшись функцією меню Файл – Створити на основі – Створити Повідомлення про подання пояснень та копій документів СМКОР. При цьому дані будуть перенесені з ПН/РК, реєстрація якої заблокована.

Про алгоритм дій у разі блокування ПН/РК від M.E.Doc та про строки розгляду скарг платників ПДВ у період карантину у разі зупинення реєстрації ПН/РК, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.