вгору

Уніфіковані форми актів за результатами проведення планових (позапланових) заходів держнагляду

Державна регуляторна служба розмістила інформацію щодо уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю).

Станом на 20 листопада 2020 року у 49 сферах державного нагляду (контролю) наявні уніфіковані форми актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю).

Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. №877-V (далі – Закон № 877) визначає правові та організаційні засади, основні принципи і порядок здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, повноваження органів державного нагляду (контролю), їх посадових осіб і права, обов’язки та відповідальність суб’єктів господарювання під час здійснення державного нагляду (контролю).

Так, ч. 2 ст. 5 Закону № 877 встановлено:

  • залежно від ступеня ризику орган державного нагляду (контролю) визначає перелік питань, що затверджується наказом такого органу;
  • уніфіковані форми актів з переліком питань затверджуються органом державного нагляду (контролю) та оприлюднюються на його офіційному вебсайті протягом п’яти робочих днів з дня затвердження у порядку, визначеному законодавством;
  • виключно в межах переліку питань орган державного нагляду (контролю) залежно від цілей заходу та ступеня ризику визначає питання, щодо яких буде здійснюватися державний нагляд (контроль).

Детальніше про уніфіковані форми актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю) у посиланні.

Про оприлюднений План здійснення комплексних заходів держнагляду (контролю) на 2021 рік читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.