вгору

Уряд вніс зміни до Типового договору оренди землі

Уряд вніс зміни до Типового договору оренди землі та продовжив строк реалізації пілотного проекту щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками. Про це зазначено на Урядовому порталі.

Держгеокадастр повідомив, що відповідно до постанови Кабміну від 19.08.2022 року № 921 (далі - постанова № 921) приведено у відповідність до вимог Закону України від 12 травня 2022 р. № 2247-IX постанови Уряду від 3 березня 2004 р. № 220 «Про затвердження Типового договору оренди землі» та від 29 грудня 2021 р. № 1438 «Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками»

В результаті цього внесено зміни до розділу «Інші права та обов’язки сторін*» Типового договору оренди землі, а саме, встановлено, що:

  • права та обов’язки сторін під час дії воєнного стану, його припинення або скасування в Україні або у відповідних окремих її місцевостях, визначаються з урахуванням п. 27, п. 28 розд. Х “Перехідні положення” Земельного кодексу України, якими встановлено особливості регулювання земельних відносин саме під час дії воєнного стану, у разі його припинення або скасування.

Крім постановою № 921 продовжено строк реалізації пілотного проекту щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками до 2023 року.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.