вгору

Уряд врегулював питання пільги з оподаткування військовим збором

Кабмін врегулював питання щодо підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану по відсічі і стримуванню збройної агресії рф для застосування пільги з оподаткування військовим збором. Про це зазначено на сайті Уряду.

Так, військовим збором нe оподатковуватимуть доходи військовослужбовців на період їх безпосередньої участі у відсічі і стримуванні збройної агресії рф.

Відповідні зміни до постанови КМУ від 30 грудня 2015 р. № 1161 на виконання Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану» були внесені 17 березня 2023 р.

У новій редакції постанови визначено підстави для здійснення застосування пільги з оподаткування військовим збором грошового забезпечення осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану по відсічі і стримуванню збройної агресії росії. 

А саме: витяги (копії) з наказів командирів (начальників) про виплату додаткової винагороди, що передбачена законодавством для осіб, які беруть безпосередню участь у зазначених заходах.

Нагадаємо, для забезпечення фінансування заходів з підвищення обороноздатності держави тимчасово з 3 серпня 2014 року Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України»  від 31.07.2014 р. № 1621-VII в Україні було запроваджено введення військового збору. Його ставка становить 1,5% від нарахованої заробітної плати.

Більше корисних новин читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.