вгору

Уряд збільшує вартість марки акцизного податку

На сайті Мінфіну оприлюднено проект постанови Кабміну «Про внесення змін до пункту 5 Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах» (далі - проект постанови).

Проект постанови розроблено з метою приведення розміру плати за марки акцизного податку для алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, у відповідність до витрат, пов’язаних з їх виробництвом, зберіганням та реалізацією.

Зокрема, пропонується встановити плату за одиницю марки акцизного податку:

  • для алкогольних напоїв 0,3205 грн (збільшення на 0,1279 грн до діючого розміру плати);
  • для тютюнових виробів, тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, 0,1484 грн (збільшення на 0,057 грн до діючого розміру плати).

Нагадаємо, відповідно до п. 14.1.107 Податкового кодексу України марка акцизного податку - спеціальний знак для маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в e-сигаретах, віднесений до документів суворого обліку, який підтверджує сплату акцизу, легальність ввезення та реалізації на території України цих виробів.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.