вгору

Увага! При зберіганні пального для потреб власного споживання чи переробки – отримайте ліцензію

У зв’язку з чисельними зверненнями фермерів і приватних землевласників ДПС України інформує про необхідність отримання ліцензії на право зберігання пального суб'єктами господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Такі суб'єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження та копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату за таку ліцензію на суму 780 грн (код класифікації доходів бюджету 22013400).

Ліцензії на право зберігання пального видаються уповноваженими КМУ органами виконавчої влади за місцем розташування місць зберігання пального терміном на п'ять років.

Постановою Кабміну від 05.08.2015 р. № 609 «Про затвердження переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» органами ліцензування із зберігання пального визначено територіальні органи ДПС.

У зв’язку із зазначеним вище, суб’єкту господарювання, який має намір отримати ліцензію на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки), необхідно звертатись до головного управління ДПС в області та/або м. Києві за місцем провадження діяльності.

Крім цього, зразки рекомендованих форм заяв, зокрема, на отримання ліцензії на право зберігання пального, розміщено на офіційному вебпорталі ДПС за адресою:www.tax.gov.ua/diyalnist-/admin-poslugi/mistsya-nadannya.

Нагадаємо, що тимчасово призупинені податкові перевірки щодо зберігання пального.

Звертаємо увагу наших користувачів, що бланк Заяви щодо ліцензії на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки) (ідентифікатор форми J/F1304602) є в розділі Облік акцизного податку програми M.E.Doc. Заява подається у паперовому вигляді, завірені заявником копії документів – у паперовому вигляді та електронній формі (формат PDF).

Про отримання ліцензії на зберігання пального читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.