вгору

Відмінності ф. № 1-ПРРО з позначками «Перереєстрація» vs «Зміни (крім перереєстрації)»

14.04.2021

Нагадаємо, що форма Заяви передбачає проставлення в рядку 1 розд. 1 «Дія» позначок, зокрема, «Перереєстрація», «Зміни (крім перереєстрації)» (рис. 1).

 

ПРРО, перереєстрація

Рис. 1.

У ДПС існує два роз’яснення стосовно зазначення у формі заяви №1-ПРРО позначки «Перереєстрація» та позначки «Зміни (крім перереєстрації)» у разі зміни найменування або адреси господарської одиниці, де використовується такий ПРРО.

Перше роз’яснення полягає у тому, що перереєстрація ПРРО здійснюється у разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) або податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності ФОП), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО.

Для цього подається Заява про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми - J/F1316602) з позначкою «Перереєстрація».

Дане роз’яснення має законодавче підґрунтя і регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних РРО, затвердженим наказом Мінфіну від 23.06.2020 № 317 (далі – Порядок № 317).

Важливо пам'ятати! Заява про проведення перереєстрації або внесення змін у дані про ПРРО подається суб’єктом господарювання за умови направлення останнього фіскального звітного чека та закриття останньої зміни на такому ПРРО (розд. V Порядку № 317).

Таке роз’яснення надано на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.20.

перереєстрація ПРРО, форма 1-ПРРО

Однак, у суб’єктів господарювання виникає ситуація, коли при перереєстрації ПРРО не змінюються дані, зазначені у заяві ф. №1-ПРРО. З цього приводу ДПС надала нове роз’яснення на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.20.

перереєстрація, ПРРО

Дане роз’яснення передбачає наступне. Якщо суб’єкт господарювання (далі – СГ) подав повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП із позначкою «Зміна відомостей про об’єкт оподаткування» та Заяву з позначкою «Перереєстрація», але у фіскальному чеку відображається інформація без врахування змін, то такий СГ подає Заяву з позначкою «Зміни (крім перереєстрації)».

Тобто, для того щоб у СГ відбулись зміни у фіскальному звітному чеку щодо відображення об’єкта оподаткування, зазначеного в повідомленні ф. №20-ОПП та Заяві ф. №1-ПРРО з позначкою «Перереєстрація», необхідно подати реєстраційну Заяву ф. №1-ПРРО з позначкою «Зміни (крім перереєстрації)» (рис. 2).

перереєстрація, ПРРО

Рис. 2

Про це повідомили податківці ДПС у Закарпатській області.

Нагадаємо користувачам програми M.E.Doc, що форма №20-ОПП та форма Заяви №1-ПРРО доступні у програмі для заповнення і подання до контролюючого органу.

Крім того, здійснювати діяльність із застосуванням сучасних ПРРО, Ви можете, скориставшись зручним комплексним програмним рішенням від M.E.Doc – Cashalot. Будьте першим, хто дізнається новини, підписуйтесь на новий Telegram-канал Cashalot!

Про особливості заповнення відомостей про об’єкти оподаткування за ф. № 20-ОПП читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.