вгору

Відповідальність за здійснення розрахунків через термінал, який не з’єднаний з РРО/ПРРО

16.09.2020

При розрахунках у безготівковій формі із застосуванням платіжних карток з використанням платіжного терміналу, з’єднаного з РРО, суб’єкт господарювання повинен проводити розрахункові операції через зареєстрований РРО із роздрукуванням розрахункових документів.

Закон України від 06.07.1995 р. № 265 регулює застосування штрафних санкцій у разі невиконання вимог цього Закону (п. 1 ст. 17 Закону) у таких розмірах:

  • 100% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;
  • 150% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

Щодо стосується проведення розрахункових операцій через програмний РРО

У разі використання платіжних терміналів (платіжних карток), на даний час здійснюється інтеграція безкоштовних програмних рішень з банківськими сервісами, які дозволять без додаткових пристроїв (платіжних терміналів) здійснювати безготівкові платежі за товари/послуги.

Про це зазначили податківці ДПС у Львівській області.

Також про те, що чек з платіжного терміналу не є розрахунковим документом, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.