вгору

Вийшли з червоної зони цього тижня: маєте право на допомогу у 8 тис. грн

Прем’єр-міністр Д. Шмигаль наголосив, що підприємці та наймані працівники в тих регіонах, які були в червоній зоні, але станом на початок цього тижня вийшли з неї, все одно зможуть подати на отримання 8 тис. грн допомоги. Ця промова відбулась на засіданні Уряду 21 квітня.

 «Тобто, бізнес в Івано-Франківській чи Закарпатській області так само може подавати заявки на отримання виплат», –додав Прем’єр-міністр.

Д. Шмигаль нагадав: цього тижня почався прийом заявок на отримання допомоги від держави в розмірі 8 тис. грн для ФОПів та найманих працівників у «червоних» карантинних зонах.

«Це вже вдруге за останні півроку ми запускаємо безпрецедентний для України пакет прямої допомоги бізнесу та людям. Станом на ранок сьогоднішнього дня 206 тисяч людей вже подали відповідні заявки на отримання допомоги», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що заповнити заявку можна швидко і зручно через портал чи застосунок Дія. За його словами, система автоматично визначає, чи підпадає особа під виплати.

Про це повідомлено на Урядовому порталі.

 

Крім того, з «червоної» зони з 00 год. 00 хв. 22.04.2021 р. вийшла Чернівецька область. Про це повідомив О. Немчінов на своїй Telegram-сторінці. Отже, підприємці та наймані працівники з цієї області також матимуть право на отримання цієї допомоги.

Нагадуємо нашим читачам, що заявки на виплату 8 тис. грн можна подавати з 19.04.2021 р. Раніше Уряд затвердив перелік КВЕДів для отримання карантинної допомоги.