вгору

Внесено зміни до Порядку повернення помилково або надміру сплачених податків

Наказом Мінфіну від 17.08.2020 р. № 507 затверджено зміни до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державних та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2013 р. № 787 (далі – Порядок № 787).

Як зазначено у преамбулі до даного наказу, зміни вносяться відповідно до законів України від 20.09.2019 р. № 129-IX та від 04.10.2019 р. № 190-IX з метою приведення Порядку № 787 у відповідність до вимог законодавства.

Зміниться назва самого Порядку № 787 на Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державних та місцевих бюджетів  та перерахування компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій.

Отже, відтепер цей Порядок визначатиме процедури, зокрема:

  • повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, а саме: податків, зборів, пені, платежів та інших доходів бюджету, коштів від повернення до бюджетів бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, у т. ч. залучених державою (місцевими бюджетами) або під державні (місцеві) гарантії;
  • перерахування компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій, на користь покупців (споживачів).

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, крім деяких пунктів, які набирають чинності з 01.01.2021 р.

На час написання новини текст наказу офіційно не оприлюднений.

Про те, що з нового року платіжне доручення на сплату податків та зборів будуть заповнювати по-новому, читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.