вгору

З 24.02.2021 року Україну поділено на карантинні зони

Як ми вже повідомляли, Урядом було прийнято постанову від 17.02.2021 р. № 104 (далі – Постанова № 104), яка передбачає повернення до моделі адаптивного карантину.

Постанова № 104 вносить зміни, зокрема, до постанови Кабміну від 09.12.2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (далі – Постанова № 1236).

Зокрема, змінами передбачено, що з 24 лютого до 30 квітня 2021 року на всій території України запроваджено адаптивний карантин. Залежно від епідемічної ситуації, на території України в цілому або на території окремих регіонів встановлюється "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення.

“Зелений”, “жовтий” та “помаранчевий” рівні епідемічної небезпеки визначаються керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням на території України COVID-19, за результатами щоденної оцінки відповідних ознак епідемічної небезпеки. Інформація про зазначені рівні розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України (за посиланням http://covid19.gov.ua) та веб-сайті Міністерства охорони здоров’я (за посиланням https://moz.gov.ua ).

Згідно з оновленим п. 3 Постанови № 1236, з 24 лютого на території України встановлюється "жовтий" рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого, зокрема, забороняється:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів);
  • проводити масові (культурні, спортивні, наукові, освітні, професійні тематичні та інших) заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м. площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць у кожному окремому залі.

У разі встановлення на території регіону "червоного" рівня забороняється відвідувати заклади освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Дана інформація також розміщена на Урядовому порталі.

Водночас МОЗ оприлюднило список карантинних зон станом на 23.02.2021 року. Відповідно до даного списку Івано-Франківську та Чернівецьку області віднесено до червоної зони. Інші регіони – до помаранчевої та жовтої зони. Місто Київ – до жовтої зони.

карантин, зони

Зверніть увагу! Згідно з інформацію, розміщеною на Урядовому порталі, з 26.02.2021 року в Івано-Франківській області буде запроваджений червоний рівень епідемічної небезпеки з тими обмеженнями, що передбачаються Постановою № 1236. Додатково до цих обмежень буде заборонена посадка та висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом в населені пункти Івано-Франківської області та з них.

Таке рішення ухвалила Державна комісія ТЕБ та НС, засідання якої відбулося 23 лютого під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Слідкуйте за нашими новинами.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.