вгору

Закон щодо ринку землі підписано Президентом

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» від 31.03.2020 р. № 552-ІХ. Про це повідомлено на офіційному сайті Глави держави.

Законом, зокрема, передбачено, що з 01.07.2021 р. право власності на земельні ділянки сільгосппризначення площею до 100 га можуть набувати виключно громадяни України.

З 01.01.2024 р. таку можливість отримають також юрособи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тис. га землі.

 Заборонено також продаж державних та комунальних земель. Зауважимо, що питання щодо надання іноземцям права купувати землю, вирішуватиметься на референдумі.

Як зазначено в повідомленні, Закон має забезпечити повноцінну реалізацію права приватної власності на земельні ділянки сільгосппризначення для громадян України та сприятиме значному розширенню інвестиційних можливостей в агросекторі.

Більше про прийнятий закон (законопроєкт № 2178-10) читайте у Блозі бухгалтера, Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі. Наразі текст Закону не оприлюднений.