вгору

Законопроєкти щодо підтримки бізнесу під час карантину будуть подані до ВРУ найближчим часом

До ВРУ найближчим часом буде подано законопроєкти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями. Про це зазначено на сайті Президента України.

За словами Президента, розроблені законодавчі ініціативи, щодо підтримки бізнесу під час карантину. А саме, передбачається, що фізичні особи – підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн.

«Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника», – сказав Президент.

Крім того, суб’єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

Для цього необхідно зробити 3 кроки:

  • зайти в додаток «Дія»;
  • ввести персональні дані;
  • вказати номер банківської карти.

Також Президент зазначив, що якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників.

Крім того, передбачаються податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. ФОП 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Відновлюється дія програм підтримки бізнесу, які успішно працювали під час карантину навесні. Мова йде про програму «Доступні кредити 5-7-9%». Про це ми писали у матеріалі.

«Важливо, що програма «5-7-9» продовжиться та розширить свої можливості в цьому та наступному році», – додав Глава держави.

Також Президент зазначив, що держава надасть матеріальну допомогу ФОПам, які мають дітей до 10 років, це компенсації з часткового безробіття. Про проєкт КМУ ми писали тут.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.