вгору

Заповнення податкової декларації з ПДВ: з копійками чи без?

Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21 (далі – Порядок № 21). Згідно з п. 4 розд. ІІІ Порядку № 21 усі показники у податковій звітності з ПДВ проставляються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.

Нагадаємо, що до податкової звітності з ПДВ належать:

  • податкова декларація з податку на додану вартість з додатками;
  • уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок з додатками;
  • розрахунок податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України.

Отже, усі показники податкової декларації та додатків до неї заповнюються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.

Таке роз’яснення було розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 101.24.

  •  Через програму M.E.Doc можна подавати електронну звітність, у т.ч. податкову декларацію з ПДВ з додатками (ідентифікатор форми – J/F0200123), до всіх контролюючих органів, а також реєструвати податкові накладні і розрахунки коригування.

Як в декларації з ПДВ відобразити податкові зобов’язання у разі анулювання реєстрації платника ПДВ, читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.