вгору

Затверджено норми втрат нафтопродуктів

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження норм втрат нафтопродуктів під час їх приймання, зберігання, відпуску, перевантаження та транспортування».

Документом впорядковано облік втрат нафтопродуктів під час приймання, зберігання, відпуску, перевантаження та транспортування автомобільним, залізничним, морським і річковим та трубопровідним транспортом.

Через відсутність в Україні нормативно-правового регулювання цього питання, суб’єкти господарювання, які працюють з нафтопродуктами, зазнають значних фінансових збитків. Це зумовлено потребою сплачувати акцизний податок та податок на додану вартість нафтопродуктів, втрачених у процесі здійснення операцій з ними, що переважно пов’язано з природною властивістю таких речовин – летючістю.

Відсутність обліку втрат призводить до безпідставної матеріальної відповідальності посадових осіб підприємств та негативно впливає на фінансовий стан цих компаній у цій галузі. Зокрема, це стосується підприємств, що належать до сфери управління Державного агентства резерву України, Міноборони України та інших споживачів нафтопродуктів.

Про це повідомило Міненерго.

Наразі текст постанови не оприлюднений.

Більше новин та корисної інформації читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.