вгору

Затверджено нову форму договору про компенсацію за працевлаштування переселенців

Мінсоцполітики наказом від 25.04.2018 № 588 затвердило нову форму договору про компенсацію витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованої особи з числа внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, згідно з вимогами Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою КМУ від 08.09.2015 р. №696, роботодавець, який працевлаштував зареєстрованого безробітного із числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкового трудового договору, має право на компенсацію витрат на оплату праці такого працівника.

Для отримання компенсації роботодавець протягом двох місяців із дня працевлаштування подає до центру зайнятості:

- заяву про компенсацію витрат на оплату праці довільної форми;

- копії трудового договору між ним і працівником;

- копії розпорядчого акта про прийняття на роботу, завірені в установленому порядку.

Рішення про компенсацію витрат роботодавця на оплату праці або відмову в компенсації приймається центром зайнятості протягом десяти робочих днів з дати отримання всіх даних.

У разі прийняття рішення про компенсацію протягом семи робочих днів між центром зайнятості та роботодавцем укладається договір.

Зверніть увагу! Компенсація витрат роботодавцю на оплату праці надається тривалістю не більше шести календарних місяців за умови збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази.

За рішенням регіональних центрів зайнятості тривалість компенсації витрат роботодавця може бути подовжена до дванадцяти календарних місяців, якщо переселенці належать до осіб, зазначених у частині першій ст. 14 Закону України "Про зайнятість населення".

При цьому центр зайнятості має право відмовити у наданні компенсації, якщо роботодавець:

- має заборгованість із сплати єдиного соціального внеску та/або страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування;

- визнаний в установленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство.

- у разі працевлаштування особи, за яку така компенсація вже була виплачена;

- є бюджетною установою.