вгору

Звіт про контрольовані операції за 2023 рік подаємо до 01.10.2024 р.

ДПСУ нагадала про наближення граничного терміну для подачі платниками податків звітів про контрольовані операції (далі - Звіт про КО) та повідомлень про участь у міжнародній групі компаній (далі - Повідомлення про МГК), які є окремими формами звітності для цілей податкового контролю за трансфертним ціноутворенням (далі - ТЦ). 

Підпунктом 39.4.2 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) визначено, що звіт про КО та повідомлення про МГК подаються засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» до 1 жовтня року, що настає за звітним. 

У поточному році останнім днем подання Звіту про КО та Повідомлення про МГК за 2023 звітний рік є 30 вересня 2024 року. 

Наголошуємо, що починаючи з 2022 звітного року Повідомлення про МГК подають платники податків, які не тільки здійснювали контрольовані операції у звітному періоді, а і станом на 31 грудня звітного року були учасниками відповідної міжнародної групи компаній. 

Нагадаємо, Форма та Порядок складання: 

Відповідальність платника податків за неподання (несвоєчасне подання) Звіту про КО та Повідомлення про МГК, невключення до поданого Звіту про КО або надання недостовірної інформації в Повідомленні про МГК визначені ст. 120 ПКУ 

Також слід враховувати норми пп. 69.1 підрозділу 10 розділу ХХ “Перехідних положень” ПКУ, якими визначено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану діють особливі правила притягнення платників податків до відповідальності за порушення податкового законодавства.   

Більше в інфографіці від ДПСУ: 

звітність, контрольовані операції 

Про те, чи переноситься останній день строку подання Звіту про КО та Повідомлення про МГК, який припадає на вихідний або святковий день, про зміни, які набрали чинності у формі та Порядку складання Звіту про КО та про подання з 01.08.2024 оновленої форми Звіту про КО, читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.