вгору

Анулювання реєстрації платника акцизного податку, який реалізує пальне

Особи, що реалізують пальне, підлягають обов’язковій реєстрації як платники акцизного податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізосіб-підприємців, до початку здійснення реалізації пального (пп. 212.3.4 Податкового кодексу України).

Реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального відповідної заяви. Це визначено п. 6 Порядку електронного адміністрування реалізації пального, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2016 р. № 113 (далі – Порядок № 113).

До відома! Форма заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального (далі – Заява), яка надається і при анулюванні реєстрації у разі припинення діяльності з реалізації пального, затверджена наказом Мінфіну від 25.02.2016 р. № 218.

Виключення платника податку з реєстру платників здійснюється, зокрема, якщо відповідна особа подає реєстраційну заяву про анулювання реєстрації у разі припинення діяльності з реалізації пального. Така заява надсилається у порядку, встановленому для реєстрації, розглядається контролюючим органом протягом трьох робочих днів після її подання. При цьому датою анулювання реєстрації платника акцизного податку є дата виключення з реєстру платників (п. 13 Порядку № 113).

При заповненні Заяви у графі 2 «Дія» ставиться позначка «Анулювання реєстрації», а графа 5 «Відомості про пункти (склади, комплекси, станції, інші об’єкти) реалізації пального» не заповнюється.

Про це повідомило ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Аналогічну відповідь розміщено в Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 116.13.01.

Звертаємо увагу наших користувачів, що подати Заяву як для реєстрації платника акцизного податку з реалізації пального, так і для анулювання такої реєстрації зручно через М.E.Doc (ідентифікатор форми J(F)1310301).

Також у програмі реалізований додатковий модуль M.E.Doc.Акциз та ТТН – для виробників та реалізаторів підакцизних товарів.

Додатково дізнайтесь з Блогу бухгалтера про особливості складання та коригування акцизних накладних у разі повернення пального та про визначення обсягу залишків пального, на який його виробники мають право зареєструвати акцизні накладні.