вгору

Чи може жінка, що виховує дитину одна, отримати соціальну відпустку?

Діти – квіти життя. Вони прикрашають наше життя, забарвлюють його різноманітними кольорами і наповнюють його сенсом. Кожна мама прагне для своєї дитини найкращого.

Однак, зараз мова піде про мам, які самі виховують дитину. І чи можуть вони скористатися пільгою для отримання додаткової соціальної відпустки.

Основним критерієм для визначення статусу одинокої матері є виховання та утримання дитини без участі батька.

В законодавстві не визначено термін «одинока матір», проте відповідно до п. 9 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику розгляду судами трудових спорів» від 06.11.1992 р. № 9 одинокою матір’ю вважають жінку, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує і утримує дитину сама.

Додаткова соціальна відпустка надається жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю, або яка усиновила дитину, матері особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, одинокій матері, батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, який виховує їх без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, чи одному із прийомних батьків - щорічно тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 73 Кодексу законів про працю України). Це визначено вимогами ч.1 ст.19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР (далі – Закон № 504). Оскільки ст.10 Закону № 504 визначає одиноку матір як таку, яка виховує дитину без батька, факт утримання (алiменти) для надання вiдпустки значення не має.

 

Документи, які слід надати службі персоналу, для отримання додаткової відпустки.

Чинне законодавство не мiстить конкретного перелiку документiв, якi слiд подати розлученiй жiнцi, яка виховує дитину без батька, для отримання додаткової соціальної вiдпустки.

З цього приводу управління Держпраці зазначає, що для підтвердження права на таку вiдпустку роботодавцю має бути пред’явлено будь-який офiцiйно складений, оформлений та засвiдчений в установленому порядку документ, у якому з достатньою достовiрнiстю пiдтверджується вiдсутнiсть участi батька у вихованнi дитини.

Зокрема, одним з таких документiв, наприклад, може бути:

- довiдка з органiв реєстрацiї актiв громадянського стану;

- рішення суду про позбавлення відповідача батьківських прав;

- ухвала суду або постанова слідчого про розшук відповідача у справах за позовом про стягнення аліментів;

- акт, складений соціально-побутовою комісією, створеною первинною профспілковою організацією чи будь-якою іншою комісією, утвореною на підприємстві, в установі, організації, або акт дослідження комітетом самоорганізації населення, в якому зі слів сусідів (за наявності їхніх підписів в акті) підтверджується факт відсутності участі батька у вихованні дитини;

- довідка зі школи про те, що батько не бере участі у вихованні дитини (не спілкується з учителями, не забирає дитину додому, не бере участі в батьківських зборах) тощо.

 

Тобто, для отримання додаткової соціальної вiдпустки жінка, що виховує дитину, народжену у цивільному шлюбі (в свідоцтві про народження якої вказаний батько), розлучена жінка, крім заяви про надання такої вiдпустки, копій свідоцтва про народження дитини та розірвання шлюбу, має подати роботодавцю один з названих або будь-який інший документ, що підтверджує відсутність участі батька у вихованні дитини.

До відома! Оскільки зазначена відпустка є соціальною і надається в будь-який час календарного року, незалежно від відпрацьованого часу. Але право на неї має лише жінка, яка працює. Тому реалізувати своє право на використання цієї відпустки вона може за умови, якщо на день початку відпустки має стаж роботи в рахунок року, за який просить надати їй відпустку, тривалістю хоча б один день.

Крім того, соціальна додаткова відпустка, передбачена ст.19 Закону №504, надається один раз протягом календарного року і за цей час може змінитися статус одинокої матері, роботодавець має право вимагати поновлення зазначених документів один раз на рік.