вгору

ФСС відновив проведення планових перевірок для бізнесу

Фонд соцстраху на своєму сайті розмістив інформацію щодо відновлення проведення планових перевірок.

Квартальні плани-графіки проведення планових перевірок розміщені на веб-порталах діючих органів виконавчої дирекції Фонду в областях та місті Києві:

За словами начальник управління по роботі зі страхувальниками ВД Фонду Наталії Зеленської: «Планові перевірки проводяться фахівцями Фонду виключно за умови наявності вагомих приводів, які чітко визначені напрацьованими ризикоорієнтованими критеріями. Перевірки здійснюються лише тоді, коли страхувальник дає для цього об’єктивні підстави. Це дозволяє не допустити тиск на законослухняних роботодавців, а також забезпечити захист Фонду від неправомірних видатків».

Нагадаємо, що з 2019 року скасовано щоквартальний звіт по використанню коштів Фонду за формою Ф4-ФСС з ТВП. Про це ми писали у нашому матеріалі у Блозі бухгалтера.

Підставою для фінансування страхувальників робочими органами виконавчої дирекції Фонду є оформлена заява-розрахунок. Крім того, протягом місяця з дня проведення виплат за рахунок Фонду страхувальник повинен надіслати Повідомлення про проведення виплат.

Докладніше про алгоритм заповнення заяви-розрахунку та повідомлення про проведення виплат, а також про звітування страхувальників про заборгованість зі сплати коштів до ФСС за новою формою, читайте у Блозі бухгалтера.