вгору

Як отримати дозвіл для ліцензії на зберігання пального?

Нагадаємо нашим читачам, що з 01.07.2019 р. запроваджується ліцензування діяльності усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.

До речі, 06.06.2019 р. ВРУ прийняла закон (законопроект від 04.06.2019 №10359), який відтермінує до 31 грудня 2019 року застосування штрафу у розмірі 500 тис. грн. до суб’єктів господарювання за зберігання пального без наявності відповідної ліцензії.

Однією із вимог для одержання ліцензії на право зберігання пального є наявність дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки (далі – Дозвіл).

Порядок одержання Дозволів затверджений постановою Кабміну від 26.10.2011 р. № 1107 (далі – Порядок).

Дозвіл видається територіальним органом Держпраці за місцем державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця. Для одержання Дозволу роботодавець, виробник або постачальник подає в адміністратору заяву за формою згідно з додатком 4 до Порядку.

До Заяви додається:

  • на виконання робіт підвищеної небезпеки – висновок експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання під час виконання заявлених робіт;
  • на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки – висновок експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання під час експлуатації заявлених машин, механізмів, устаткування та їх відповідності вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки.

Про це повідомило ГУ Держпраці у Херсонській області.

Також ГУ Держпраці у Херсонській області повідомило, що видає дозволи на підставі висновку експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання, проведеної експертно-технічними центрами, які належать до сфери управління Держпраці, або незалежними експертними організаціями, які мають акредитацію.

Реєстр органів з оцінки відповідності, що пройшли відповідну акредитацію, міститься на офіційному сайті Національного агентства з акредитації України.

До відома! Про те, що необхідно для отримання ліцензії на право зберігання пального читайте у Блозі бухгалтера.