вгору

Який порядок заповнення розрахунку коригування до помилково складеної податкової накладної?

Платник податку має право скласти розрахунок коригування до податкової накладної, визначеної ним як зайво (помилково) складена, у якому зазначити зі знаком «–» показники розділу «Б» табличної частини такої податкової накладної.

Зверніть увагу!

Розрахунок коригування складається тільки до зареєстрованої в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) податкової накладної на дату виявлення факту складання зайвої податкової накладної.

При цьому у графі 2 такого розрахунку коригування тимчасово (до внесення змін до Порядку заповнення та форми податкової накладної) доцільно використовувати причину коригування «Повернення товару або авансових платежів».

Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН з дотриманням визначених Податковим кодексом України термінів реєстрації платником податку, вказаним в зайво складеній податковій накладній як покупець (отримувач) товарів/послуг.

Таку відповідь розмістили податківці в Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 101.15.

Важливо!

Зайво (помилково) складена податкова накладна не підлягає відображенню у декларації з ПДВ. Це стосується і розрахунку коригування до неї («ЗІР», категорія 101.23).