вгору

Контролюючі органи закликають платників подавати звітність в електронному вигляді

Нагадуємо нашим читачам, що у програмі M.E.Doc та на веб-сервісі СОТА можна подати звітність в електронному вигляді до всіх контролюючих органів, використовувати ЕДО з контрагентами.

ДПС та Держстат повідомили платників податків про те, що тимчасово припиняють особистий прийому громадян.

Також ДПС звернулась з проханням до платників податків зменшити надходження паперових документів та користуватись засобами електронного зв’язку та поштою з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби.

На період карантину режим роботи ЦОП змінюється з 10 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв. з обідньою перервою та з технічними перервами для санітарної обробки щогодини на 10 – 15 хв., для невеликих ЦОП – з 10 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв. із технічними перервами для санітарної обробки щогодини на 10 – 15 хвилин.

Працівники Контакт-центу ДПС, які надають інформацію платникам податків з питань стану обробки електронної звітності та інших електронних сервісів за номером телефону 0 800 501 007 (напрям 0), будуть працювати на період карантину з 10 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. у черговому режимі.

При цьому звернення громадян можна надсилати  засобами електронної пошти: [email protected] у вигляді сканкопій чи фотокопій письмових звернень з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації). Про це зазначено на сайті ДПСУ.

Держстат також рекомендує усі форми державних статистичних спостережень та фінансової звітності надавати в електронному вигляді.

Консультаційна підтримка з питань подання звітності до Держстату (телефони для довідок):

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.