вгору

Отримання статусу неприбуткових установ: термін подання заяви

Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затверджено постановою КМУ від 13.07.2016 р. № 440 (далі - Порядок).

Зазначимо, що п. 6 Порядку встановлено:

- для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) неприбуткова організація повинна подати до контролюючого органу за її основним місцем обліку реєстраційну заяву за формою № 1-РН.

Про подачу заяви форми 1-РН (ідентифікатор форми J1310502) в електронному вигляді читайте у матеріалі.

Неприбуткові організації, що діють на підставі установчих документів організації вищого рівня, відповідно до закону подають разом із реєстраційною заявою за формою № 1-РН засвідчену підписом керівника або представника такої організації та скріплену печаткою (за наявності) копію документа, який підтверджує включення до організації вищого рівня та надає право діяти на підставі установчих документів такої організації вищого рівня.

Зареєстровані установи та організації (новостворені), які подали в установленому порядку документи для внесення до Реєстру під час або протягом 10 днів з дня державної реєстрації та які за результатами розгляду таких документів внесені до Реєстру, вважаються для цілей оподаткування неприбутковими організаціями з дня їх державної реєстрації (абз.22 п. 4 Порядку).

Отже, для отримання статусу неприбуткової організації зареєстровані установи та організації (новостворені) мають подати реєстраційну заяву за формою № 1-РН державному реєстратору під час їх державної реєстрації або контролюючому органу за основним місцем обліку протягом 10 календарних днів з дня їх державної реєстрації.

Про це нагадали фахівці ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Докладніше про умови внесення неприбуткових організацій до реєстру читайте у Блозі бухгалтера та у розділі «Інформер» програми M.E.Doc.