вгору

Подання таблиці 5 Звіту з ЄСВ з урахуванням Змін № 8 до Класифікатора професій ДК 003:2010

Нагадаємо нашим користувачам, що згідно з наказом Міністерства економічного розвитку та торгівлі України від 15.02.2019 р. № 259 були внесені зміни до Класифікатора професій ДК 003: 2010.

Відповідно до змін у Класифікаторі професій було введено в дію нові назви, а також змінено та скасовано деякі назви професій.

У програмі M.E.Doc оновлено Довідник професій. Це стосується не логічних змін, а саме технічного впровадження на прийомному шлюзі Класифікатора.

При цьому, дата закриття змінених професій вказана 31.03.2019 р., не є бухгалтерською датою. Це остаточна дата чинності запису у Довіднику на прийомному шлюзі. Тобто, з цієї дати даний запис в Довіднику вже не використовується. У програмі M.E.Doc відображення позиції виглядає так (див. Рис. 1):

Рис. 1

Фактично у звітах за березень повинні бути вказані оновлені професії, дата використання, яких зазначена в Довіднику - 01.04.2019 р. (Рис. 2).

 

Рис. 2

Зауважимо! Можливість вибору позицій з Довідника не залежить від того, яка дата вказана в полі «Дата початку дії» та «Дата закінчення дії».

Саме тому, в програмі вказані ці дати, як орієнтир для бухгалтера щодо використання позиції Довідника.

Докладніше про зміни до Класифікатора професій ДК 003:2010 читайте у Блозі бухгалтера.