вгору

Заявка на переміщення пального та спирту – заповнюємо у M.E.Doc

Затверджено форму заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними, та порядок її заповнення. Наказ Мінфіну від 08.05.2019 р. № 188 набрав чинності 01.07.2019р.

Розглянемо, як заповнити форму заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними (далі – Заявка) у програмі M.E.Doc.

Форма Заявки (ідентифікатор J/F1304901) вийшла в оновленні версії 11.01.011 і знаходиться у Розділі ЗвітністьРеєстр звітів. Тому, оновіть версію M.E.Doc, щоб не пропустити останніх доробок.

Важливо знати! Заявку складають суб’єкти господарювання, які не є розпорядниками акцизних складів та здійснюють переміщення на митній території України власного пального або спирту етилового для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Заявку складають та надсилають до органів ДФС в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронних довірчих послуг та електронного документообігу.

Крім того, Заявка складається щодо кожної операції з переміщення пального або спирту етилового із зазначенням кількох транспортних засобів (у разі потреби).

При цьому період переміщення пального або спирту етилового не може перевищувати 30 календарних днів.

Для створення Заявки використовуємо панель інструментів   або меню Файл-Створити-Новий звіт або CTRL+N. Обираємо Заявку у Блоці Бланки-Державна фіскальна служба (Рис. 1). Натиснувши двічі на ліву кнопку миші. Після цього загрузиться форма бланку Заявки для заповнення.

Рис. 1

Далі переходимо до заповнення Заявки. Слід обрати необхідний вид товару (пальне або спирт), який буде переміщуватись. А також інформацію щодо виду Заявки про включення або виключення всіх транспортних засобів, що будуть переміщувати пальне або спирт етиловий (Рис. 2).

Рис. 2

Нагадаємо, що дані про власника, що переміщує пальне або спирт, заповнюються автоматично з картки платника (Рис. 3).

Рис. 3

Переходимо до заповнення основної частини таблиці (Рис. 4). Для додавання рядків натисніть + з лівого боку форми, для вибору даних з Довідника натисніть  .

Рис. 4

Для заповнення графи 1 необхідно при першому заповненні додати інформацію по транспортних засобах в Довідник (Рис. 5).

Рис. 5

Рис. 6

При заповненні граф 5, 15 використовується Довідник – Коди територій КОАТУУ. Графи 23-24 заповнюються із Довідника - УКТ ЗЕД товару.

Слід врахувати, що при заповненні Заявки усі графи мають бути заповнені, а показники, внесені до граф, повинні мати тільки додатне значення.

У заповненому вигляді Заявка матиме такий вигляд (Рис. 7)

Рис. 7

Перевіряємо на наявність помилок за допомогою або F4. У разі коректного заповнення Заявки програма видасть сповіщення (Рис. 8). Після цього на Заявку накладається кваліфікований електронний підпис керівника юридичної особи або уповноваженої особи, фізичної особи - підприємця або його представника. Та надсилається в електронній формі до контролюючого органу.

Рис. 8

Наша команда аналітиків слідкує за оновленнями форм звітності та вчасно реалізовує їх у програмі. Тож, користуйтесь нашим сервісом та цінуйте свій час.

Більше актуальної інформації дізнавайтесь у Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми M.E.Doc.