вгору

Будь екофрендлі — живи та працюй без паперу

22.10.2020

Кожен четвертий четвер жовтня увесь світ відзначає Міжнародний день без паперу! Його головна мета — нагадати, що світ починається з кожного з нас, що той вибір, який ми щоденно робимо, визначає: буде цей світ щасливим та ресурсним, чи одного дня ми втратимо його. Розумне використання технологій може допомогти нам бути заощадливими, зменшити використання паперу і, в результаті, — зберегти природні ресурси.

Для нашої команди цей ДЕНЬ особливий, бо ж ми невпинно реалізовуємо ідею про бізнес та бухгалтерію БЕЗПАПЕРУ! Багато чого вже зроблено: звіти, рахунки, акти, договори, фіскальні чеки — переведено в диджитал. 

день без паперу

Окрім того, коли ми заощаджуємо ресурси в бізнесі, ми формуємо аналогічне ставлення до використання ресурсів у побуті, і навпаки. Ця філософія має стати частиною нашої особистості. Найчастіше мудрі керівники — лідери своїх компаній — мають великий вплив на цей процес, закладаючи у корпоративну культуру заощадливе ставлення та увагу до дрібниць. Де один зіпсований папірець — там їх купа, де один надрукований рахунок — там їх сотні й тисячі. 

Залучення технологій — це найкращий спосіб, хоча б мінімально, зробити свій внесок у збереження природних ресурсів. Згідно зі світовими дослідженнями, витрати паперу за останні 20 років збільшилися на 25%, і ця цифра постійно зростає! Просто подумайте, скільки ви можете зберегти дерев, якщо надасте перевагу електронним документам. 

Наш експерт з ЕДО вирішив запитати жителів столиці про те, як вони уявляють життя без паперу та чи реально відмовитися від паперових чеків, одноразових стаканчиків для кави, блокнотів, нотатників чи навіть туалетного паперу.

Ми змоделювали ситуації звичайного дня та поцікавились у наших громадян, як вони уявляють свій день та свій лайфстайл без паперу. Як це було — дивіться у нашому новому абсолютно безпаперовому випуску ЕДО talks.

Великі зміни, починаються з малих! А щоб вам було простіше імплементувати екобачення у ваше життя, ми підготували для вас декілька лайфхаків на тему — як зменшити споживання паперу:

  • економте на чернетках, перед тим, як роздрукувати остаточний варіант документа, уважно прочитайте його на комп'ютері;
  • використовуйте зворотний бік паперу;
  • пишіть та скорочуйте – це також допоможе заощаджувати;
  • використовуйте вдома серветки та рушники із тканини;
  • не купуйте одноразовий паперовий посуд;
  • купуйте товари без зайвої упаковки аби зменшити обсяги паперу вдома;
  • ходіть до магазину зі стильними полотняними торбинками і паперові або целофанові  пакети вам не знадобляться;
  • буде чудово, якщо все паперове сміття ви будете щомісяця організовано вивозити до пунктів приймання макулатури, а за отримані гроші можна тішити себе різними смаколиками.

А які лайфхаки знаєте ви, поділіться з нами у нашій соціальній мережі Facebook.