вгору

M.E.Doc припиняє підтримку Windows XP, Vista та інших неактуальних версій ОС з 2019 року

19.10.2018

У зв′язку з тим, що Microsoft припинив офіційну підтримку своїх старих версій операційних систем, як-то: Windows ХР, Windows Vista та ін., і більше не забезпечує випуск сучасних оновлень безпеки та технічних виправлень для них, розробник програми M.E.Doc змушений зупинити підтримку роботи програми на неактуальних версіях Windows.

З 1 березня 2019 р. всі оновлення M.E.Doc будуть налаштовані на роботу тільки на сучасних операційних системах, які офіційно підтримуються корпорацією Microsoft. На комп’ютерах зі старими ОС програма більше оновлюватися не буде.

Будь ласка, подбайте про своєчасний перехід на одну з останніх версій операційної системи Windows зі встановленими актуальними оновленнями для систем безпеки.

Як перейти на актуальний Windows?

Кращий спосіб захисту – мігрувати на останню версію Windows.

Для цього є два способи:

1. Оновити ваш комп'ютер, придбавши повну версію сучасної Windows. Якщо ви обираєте Windows 10, то переконайтеся, що комп’ютер може її запустити – ознайомтесь зі сторінками специфікацій, щоб дізнатися, чи відповідає ваш комп’ютер системним вимогам для нової Windows. Якщо робите вибір на користь, наприклад, Windows 7 (Windows 7 SP1 ще супроводжується вендором до 2020 року в рамках розширеної підтримки), то ваш комп’ютер, який «тягнув» Vista, дозволить працювати і з «сімкою».

2. Придбати новий персональний комп’ютер. Якщо ваш комп’ютер не може запускати сучасний Windows, можливо, прийшов час подумати про придбання нового – більш потужного, ніж раніше. На сьогодні вартість комп’ютерів значно дешевша, ніж була 10 років тому на аналогічну техніку.

Не турбуйтесь про переміщення файлів, папок та іншої інформації з вашого старого комп’ютера на новий, адже існує вільний для використання інструмент для передачі даних з ПК на ПК від самого Microsoft.

Зверніть увагу! З видами резервного копіювання даних програми M.E.Doc, роботу з ними та їх призначенням можна ознайомитись тут.