вгору

Звітуйте щодо об’ємів пального до ДПС автоматично: Облік акцизного податку з доступом до API

24.02.2020

З 1-го липня 2019 року уряд запровадив систему електронного адміністрування реалізації пального СЕАРП. Відповідно до неї усі реалізатори пального, передусім, це АЗС — як стаціонарні, так і пересувні, мають щоденно звітувати про об'єми проданого пального.

 

Для цього на кожен резервуар (колонку) були встановлені лічильники — витратоміри та рівнеміри, які щоденно моніторять показники, на основі котрих формується консолідований звіт та подається до ДПС. Зараз цей процес відбувається в ручному режимі. Тобто, бухгалтер має щоденно збирати дані з кожного лічильника, зводити їх та подавати до ДПС.

 

Поки що держава не застосовує жодних санкцій за несвоєчасне подання даних щодо об’ємів проданого пального. Але надалі, а саме: з 1.04.2020 року накладатимуться штрафи, тобто звітування стане обов’язковим.

 

М.E.Doc подбав про зручне рішення — АРІ для обліку акцизного податку на пальне, яке допомагає автоматизувати збір та подачу даних до ДПС.

 

Як це працює?

  • АРІ синхронізується з вашою системою моніторингу рівнемірів.

  • Щодня АРІ збирає показники витратомірів-лічильників і рівнемірів та передає їх у М.E.Doc, де на їх основі автоматично формується Довідка про зведені за добу дані.

  • М.E.Doc, своєю чергою, надсилає цю довідку до ДПС. 

До нашого АРІ можна під’єднати будь-яку систему моніторингу. Запрошуємо усіх розробників — постачальників витратомірів-лічильників та рівнемірів до співпраці! 
 

Щоб отримати більш детальну інформацію, пропонуємо скористатися формою зворотного зв’язку або зателефонувати за номером: 044 206 72 25.