вгору

Архів файлів звітності з ЄСВ: який термін зберігання?

Податківці проінформували, який термін зберігання платником архіву файлів звітності з ЄСВ, поданої до контролюючих органів в електронному вигляді.

Нагадаємо, cтрок зберігання електронних документів на електронних носіях інформації повинен бути не меншим від строку, встановленого законодавством для відповідних документів на папері. Це передбачено ст. 13 розд. ІII Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22.05.2003 р. № 851-IV.

На власника або уповноважений орган (посадову особу), який здійснює керівництво підприємством відповідно до законодавства та установчих документів, покладено відповідальність за організацію бухобліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну, але не менше трьох років. Відповідні норми встановлені ч. 3 ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 р. № 996-XІV.

Перелік типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, затверджений наказом Мін’юсту від 12.04.2012 р. № 578/5 (далі – Перелік № 578/5).

Відповідно до ст. 678 п. 7.1 гл. 7 розд. І Переліку № 578/5 строк зберігання відомостей про застраховану особу, що підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (з 2011 року – Звіт про суми нарахованої заробітної плати застрахованих осіб та суми нарахованих страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (персоніфікований облік)) становить 75 років.

Про це інформує ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Аналогічну відповідь розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 201.06.

Про те, як подати Податковий розрахунок за ІII квартал 2021 р. за новою формою у M.E.Doc, дізнайтесь з Блогу бухгалтера, Інформеру M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.