вгору

Чи може платник ПДВ надати інформацію щодо видів діяльності, яка не була зазначена в попередньо поданій таблиці даних?

Платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника ПДВ (далі - Таблиця) за встановленою формою, яка затверджена постановою Кабміну «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 11.12.2019 р. № 1165 (далі - Порядок)  

У Таблиці зазначаються: 

  • види економічної діяльності відповідно до КВЕД; 
  • коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України; 
  • коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг ДК 016:2010 (далі – ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України (п. 13 Порядку). 

Зверніть увагу! Таблиця подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (п. 14 Порядку). 

Отже, платник ПДВ може надати інформацію щодо видів діяльності, які не зазначені в попередньо поданій до контролюючого органу Таблиці шляхом подання нової Таблиці, в якій зазначає такі види діяльності та відповідно коди товарів згідно УКТЗЕД та коди послуг згідно ДКПП. 

Про це зазначили податківці ДПС у Чернівецькій області.  

Про те, чи зазначати у таблиці даних коди товарів та послуг, придбані у неплатника ПДВ читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.