вгору

Чи можна припинити трудовий договір з вразливими категоріями працівників?

Східне міжрегіональне управління Держпраці надало роз'яснення з питання: чи можна призупинити дію трудового договору з одинокою матір’ю та іншими вразливими категоріями працівників?

Нагадаємо нашим користувачам, що під час дії воєнного стану особливості трудових відносини працівників визначає Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-IX (далі - Закон № 2136).

Відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону № 2136 під час дії воєнного стану діють обмеження та особливості організації трудових відносин.

! Воєнний стан продовжено Указом Президента до 24.05.2022 р.

Згідно з ч. третьою ст. 1 Закону № 2136 у період дії воєнного стану не застосовуються норми законодавства про працю у частині відносин, що врегульовує цей Закон.

Порядок та особливості призупинення дії трудового договору регламентує ст. 13 Закону № 2136. Варто зазначити, що ця стаття не містить жодних обмежень щодо категорій працівників, з якими можна призупинити дію трудового договору.

Про прийняття на роботу в умовах воєнного стану та про те, що у разі призупинення дії трудового договору лікарняні не виплачуються, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.