вгору

Чи треба надавати документи з ТЦУ на запити ДПС у період карантину?

Мінфін наказом від 20.08.2021 р. № 478 затвердив Узагальнюючу податкову консультацію (далі – УПК) стосовно тимчасового зупинення перебігу строків надання платниками податків відповідей на запити контролюючих органів щодо подання документації з трансфертного ціноутворення (далі – ТЦУ).

Зокрема, УПК визначено, що призупинення строків надання відповідей на запити ДПС на період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), не розповсюджується на подання документації з ТЦУ.

Тобто, у разі отримання запиту на надання документації з ТЦУ у період дії карантину платник податків має надати таку документацію у стандартний строк, передбачений законодавством (30 календарних днів).

При цьому слід зазначити, що відсутність штрафних санкцій за порушення термінів подання документації з ТЦУ на період дії карантину не перешкоджає проведенню перевірок відповідно до пп. 78.1.15 Податкового кодексу України.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

Про перевірки в умовах карантину читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.