вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за березень 2020р.

У нашій добірці нагадаємо Вам, які новинки та доробки були у березні/ на початку квітня 2020 року в M.E.Doc.

1. Обмін первинними документами в електронній формі.

Вдосконалено відправлення первинних документів довільного формату в електронній формі.

Зверніть увагу, що сервіс Документ довільного формату перейменовано на Універсальний документ, починаючи з оновлення 11.02.006. Сервіс призначений для створення, підписання електронним підписом та відправки контрагентам документа із вкладеннями різних форматів.

Для створення такого документа потрібно натиснути команди Створити – Універсальний документ.

При створенні Універсального документа із вкладеннями різних форматів додано можливість заповнювати поля:

  • Найменування документа у реєстрі – вводиться з клавіатури, введена назва відображається у колонці Найменування таблиці Реєстру первинних документів, поле може залишатися пустим, у такому випадку у таблиці реєстру відображатиметься назва «Універсальній документ».
  • Відповідальна особа – значення обирається з довідника Відповідальні особи.

Також реалізовано відображення кодів філій відправника та отримувача документа. Код філії не відображається, якщо відправник та/або отримувач документа не є філією.

Крім того, для підписаного первинного документа із вкладеннями різних форматів реалізовано можливість збереження файлів вкладень без підписів. Зберегти вкладення без підписів можна, натиснувши лівою кнопкою миші на назві файлу на вкладці Вкладення, після чого обрати опцію Документ без підписів (див. в оновленні 11.02.005).

2. Автоматична обробка документів.

Реалізовано можливість відправки документа «Довідка про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального» (J(F)0210401) за допомогою автообробника. У розділі Налаштування обробки документів СЕА у список Типи документів додано тип ДД – Довідка про зведені дані (обсяги пального).

Як заповнити довідку про зведені за добу облікові дані – читайте у наших матеріалах;

3. Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL).

Починаючи з оновлення 11.02.006 реалізована можливість створення Звіту актуарія в отриманому пакеті документів. Звіт створюється за допомогою команди головного меню Файл – Створити звіт актуарія або команди контекстного меню Створити звіт актуарія.

Створення Звіту актуарія можливе (команда меню доступна) для пакетів документів, що мають статус Отриманий, та якщо ЄДРПОУ актуарія, зазначене у документах, відповідає ЄДРПОУ поточної організації.

Крім того, реалізовано можливість обирати адресата документа, для випадку, коли вихідний документ може бути надісланий як актуарію, так і аудитору. При виконанні команди Відправити відкривається вікно для вибору адресата: Аудитор або Актуарій.

4. У Блог Бухгалтера додано новий розділ РРО.

Оскільки тема РРО не перестає бути актуальною, то для зручності наших читачів у Блог бухгалтера додано новий розділ РРО. У ньому містяться всі матеріали, пов’язані з використанням РРО та готівки. Це допоможе Вам швидко знайти потрібну інформацію.

У розділі наші користувачі можуть отримати корисну інформацію щодо правил реєстрації, особливостей застосування та специфіки роботи з реєстраторами розрахункових операцій.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.