вгору

До 15.11.2020 р. платникам, які включені до реєстру ВПП, необхідно подати ф. 1-ОПП

У разі включення платника до Реєстру великих платників податків на нього поширюються особливості, визначені Податковим кодексом України (далі – ПКУ), Порядок обліку платників податків і зборів, затверджений наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. №1588 та Порядок формування Реєстру великих платників податків, затверджений наказом Мінфіну від 21.10.2015 р. № 911 (далі – Порядок № 911).

Після включення платника податків до Реєстру ВПП та отримання повідомлення ДПС про таке включення, платник податків зобов'язаний стати на облік за основним місцем обліку в територіальному органі ДПС, який здійснює супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр (п. 64.7 ПКУ).

ДПСУ затвердила Реєстр ВПП на 2021 рік, докладніше про це - у матеріалі.

ВПП, які не обліковуються в контролюючих органах, що здійснюють супроводження великих платників податків, зобов'язані не пізніше 15 листопада поточного року подати заяву за формою № 1-ОПП до одного з контролюючих органів, наведених на зворотному боці повідомлення про включення підприємства до Реєстру ВПП на наступний календарний рік (п. 3 розділу ІІІ Порядку № 911).

В Офісі за кожним великим платником податків закріплений індивідуальний податковий координатор, який здійснює адміністрування всіх податків та забезпечує взаємодію між платником та іншими структурними підрозділами Офісу.

Важливо! Платники податків, що належать до великих підприємств, подають податкові декларації контролюючому органу в електронній формі з дотриманням вимог законів України “Про електронні документи та електронний документообіг” та “Про електронні довірчі послуги”.

Про це нагадали податківці Офісу ВПП.

Нагадаємо, що заява про взяття на облік за ф. № 1-ОПП (ідентифікатор форми J1312102) доступна в програмі M.E.Doc.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.