вгору

Форму податкового повідомлення-рішення удосконалено

Зверніть увагу, з 01.01.2021 р. набрали чинності зміни до Податкового Кодексу України щодо удосконалення форми податкового повідомлення- рішення у зв’язку з реформуванням інституту відповідальності платника податків.

Так, податкове повідомлення-рішення доповнено обов’язковим елементом – мотиваційною частиною, в якій контролюючий орган буде не тільки обґрунтовувати свою позицію, а також спростовувати аргументацію платника податків.

Ці нововведення спрямовані на захист прав платників податків. Результатом їх застосування має стати зменшення зловживань з боку контролюючих органів під час проведення перевірки. У подальшому це значно спростить процедуру судового оскарження для платників податків.

Зазначені зміни до Податкового Кодексу України внесені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16.01.2020 р. № 466-ІХ (далі – Закон № 466).

Про це повідомила ДПС.

Про нову концепцію відповідальності відповідно до Закону № 466 читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.