вгору

ФСС повідомив про можливі затримки виплат лікарняних

Фонд соцстраху повідомив, що у зв’язку із невиконанням у 2018 році плану надходження ЄСВ та зростанням витрат на матеріальне забезпечення у зв’язку із збільшенням середньомісячної заробітної плати, можливе подовження стандартних строків перерахування коштів.

Нагадаємо, ФСС здійснює фінансування матеріального забезпечення на підставі прийнятої заяви-розрахунку, що заповнюється та подається страхувальниками (роботодавцями). З 01.10.2018 заяви-розрахунку та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна подати в електронному вигляді із застосування електронного підпису.

До відома! Зазначені документи реалізовані в програмі M.E.Doc:

  • C1100101 "Заява-розрахунок для ФСС";
  • C1100201 "Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам".

Для подачі цих документів в електронному вигляді страхувальники мають звернутись до робочих органів ВД ФСС або їх відділень для укладення відповідних договорів.

За рахунок коштів ФСС здійснюється забезпечення застрахованих осіб допомогою по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах і на поховання, фінансуються щомісячні та одноразові страхові виплати для потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві тощо.

Зазначимо, що Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України затверджений постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 № 12.

Згідно з п. 8 Порядку перевірка заяви-розрахунку, надання рекомендацій за її результатами, фінансування заяви-розрахунку або надання обґрунтованої відмови у її прийнятті здійснюється робочими органами Фонду або їх відділеннями протягом десяти робочих днів після надходження заяви-розрахунку.

Також читайте про те, що ФСС відновив проведення планових перевірок для бізнесу.