вгору

Як платнику податків подати заяву щодо проставлення апостиля?

Правила проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав, затверджені спільним наказом МЗС України, МВС України, МОН України, Мінфіну України, Мін’юсту України від 17.03.2023 р. № 125/209/293/139/999/5 (далі – Правила).

Апостиль проставляється, зокрема, на офіційних документах, що видаються ДПСУ та її територіальними органами (п. 2 Правил).

Для отримання послуги з проставлення апостиля платник подає заяву з документом (документами), на якому (яких) необхідно проставити апостиль та документом (документами) про оплату послуги з проставлення апостиля або документом, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копією, засвідченою в установленому порядку через скриньку для кореспонденції, встановлену в приміщенні ДПСУ за адресою: Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, або надсилає поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Документ, на якому проставлено апостиль, надсилається платнику на поштову адресу, зазначену у заяві щодо проставлення апостиля.

Про це нагадали податківці ДПС у Дніпропетровській області.

Про проставлення апостиля на офіційних документах, виданих податковими органами, читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.