вгору

Кадрові документи та воєнний стан

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р № 2136-IX роботодавець самостійно визначає порядок роботи кадрових служб на підприємстві, а також перелік кадрових документів, які будуть вестися на період воєнного стану.

Держпраці інформує, що серед обов’язкових документів – штатний розпис, правила внутрішнього трудового розпорядку, табель обліку робочого часу, накази з кадрових питань, особові картки працівників, їх трудові книжки та журнал обліку руху трудових книжок, графік відпусток, трудові договори, посадові інструкції.

Бажано, щоб кадрова служба створила цифрові копії згаданих документів, які доцільно розмістити на декількох носіях у різних регіонах (жорсткі диски комп’ютерів, флеш-накопичувачі, зовнішні жорсткі диски, картки пам’яті), зберегти в хмарних сховищах (google-диск, файлообмінники, тощо). Це убезпечить від втрати документів у разі фізичного знищення одного з носіїв.

Про те, що змінилося у трудових відносинах під час воєнного стану, та про особливості трудових відносин у воєнний час: переміщення підприємства в іншу місцевість, скорочення працівників та укладення трудового договору під час ВС читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.