вгору

Ліміт каси встановлено: чи можна його змінити?

07.04.2023

До відома наших читачів! Порядок визначення строків здавання готівкової виручки (готівки) та ліміту каси встановлено розд. V Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148.

Установлений ліміт каси та строки здавання готівкової виручки (готівки) можуть переглядатися у зв’язку із змінами законодавства України або за наявності відповідних обставин (зміни в надходженнях/видатках готівки, внутрішнього трудового розпорядку/графіків змінності тощо). Це передбачено п. 55 розд. V Положення № 148.

Документи (нормативно-правові акти, внутрішні документи (розрахунки) установи/підприємства, затверджені (підписані) керівником або уповноваженою ним особою), на підставі яких переглянуто ліміт каси, строки здавання готівкової виручки (готівки), додаються до відповідних наказів (розпоряджень), договорів банківського рахунку установи/підприємства.

Про це повідомило ГУ ДПС у м. Києві.

Звертаємо увагу, що у ПРРО Cashalot є можливість налаштування ліміту залишку готівки в касі. Як це зробити – наочно у матеріалі.

Про важливі нюанси щодо ліміту каси читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.