вгору

Налаштування продажу товарів по довільній ціні у ПРРО Cashalot

25.05.2022

Нагадаємо нашим користувачам, згідно з законодавством України для продажу товарів необхідно запрограмувати найменування всіх товарів і послуг, ціни на них, а в разі продажу підакцизних товарів – також кодів товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД. Для цього у ПРРО Cashalot є довідник Номенклатура.

Однак є категорія товарів/послуг, які не мають фіксованої ціни та можуть реалізовуватися за вільною ціною. У такому разі при реалізації товару/послуги виникає необхідність змінювати ціну.

Але у ПРРО Cashalot це враховано, тому є можливість встановити на товар/послугу, крім фіксованої, довільну ціну.

Так, при відповідних налаштуваннях, виконаних у Кабінеті Cashӓlot, на ПРРО можлива реалізація/повернення товару за вільною ціною (або ціною відмінною від вказаної у довіднику Номенклатура).

Для цього у розділі Налаштування номенклатури встановіть відповідну опцію: Дозволити продаж по вільним цінам та/або Дозволити повернення по вільним цінам (рис. 1).

ПРРО Cashalot, вільна ціна, номенклатура, довідник

Рис. 1

Якщо відповідні опції встановлені, у вікні формування чеків продажу та/або повернення стає доступним для редагування поле Ціна, грн у доданій позиції товару/послуги з довідника. Щоб вказати вільну ціну товару натисніть 2 рази лівою кнопкою миші у полі Ціна, грн та введіть потрібне значення (рис.2).

Після введення потрібного значення вільної ціни автоматично перераховується загальна вартість по позиції товару/послуги та загальна сума по чеку. У зареєстрованому чеку продажу та/або повернення буде відображено кількість та вартість одиниці виміру товару (послуги) за вільною ціною.

Рис. 2

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.