вгору

Невірно заповнили код за ЄДРПОУ у платіжній інструкції: чи є можливість виправлення?

Податковим обов’язком визнається обов’язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені Податковим кодексом (далі – ПКУ), законами з питань митної справи. Це передбачено п. 36.1 ПКУ. 

Нагадуємо, що платниками під час сплати податків, зборів, інших платежів та ЄСВ реквізит «Призначення платежу» платіжних інструкцій заповнюється відповідно до Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженого наказом Мінфіну від 22.03.2023 р. № 148 (далі – Порядок № 148). 

Порядок № 148 не містить норми щодо можливості виправлення платником невірного заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції. 

Про це повідомило Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП. 

Про те, яким платникам дозволено тимчасове використання неструктурованого формату призначення платежу, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.