вгору

Незабаром Держфінмоніторинг буде приймати рішення про зупинення фіноперацій за новим порядком

Держфінмоніторинг повідомив про оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку прийняття Державною службою фінансового моніторингу України рішень (доручень) про зупинення фінансових операцій» (далі – проєкт наказу).

Як зазначено у повідомленні про оприлюднення, проєкт наказу розроблено Мінфіном за участю Держфінмоніторингу з метою приведення актів Мінфіну у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення у відповідність до вимог Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 06.12.2019 р. № 361-IX (далі – Закон № 361).

Проєктом наказу передбачено встановити механізм прийняття Держфінмоніторингом рішень (доручень) про зупинення фінансових операцій відповідно до ч. ч. 2, 3, 9 ст. 23 та ч. 3 ст. 31 Закону № 361.

Крім того, Проєктом наказу визначено єдину процедуру доведення вищезазначених рішень (доручень) про зупинення до відома суб’єктів первинного фінансового моніторингу чи уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та забезпечення виконання їх останніми.

Планується, що наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

У разі його прийняття втратить чинність наказ Мінфіну від 28.12.2015 р. № 1200 «Про затвердження Порядку прийняття Державною службою фінансового моніторингу України рішення про зупинення фінансових операцій».

Про опублікування нової постанови щодо деяких питань фінмоніторингу читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.